Onderhoud & Reparatie van uw aanhangwagen en paardentrailer

Onderhoud aan- of controle van uw aanhangwagen en paardentrailer is van essentieel belang. Niet alleen voor uw veiligheid en dat van uw medeweggebruikers, maar ook voor de levensduur van de aanhangwagen. Preventief onderhoud is kostenbesparend en zal de levensduur van uw aanhangwagen positief beïnvloeden. Met name de regelmatige onderdelen als wielophanging, remmen, assen, verlichting en chassis zijn van groot belang voor een veilig weggebruik.

Wij onderhouden en repareren alle merken en typen aanhangwagens, paardentrailers en boottrailers. Indien u een aanhangwagen bij ons heeft aangeschaft, ontvangt u automatisch jaarlijks een uitnodiging voor het onderhoud van uw aanhangwagen. Onze werkplaats is modern uitgerust met alle benodigde gereedschappen en machines voor de juiste uitvoering van het onderhoud aan uw aanhangwagen en paardentrailer.

Bovag onderhoudsbeurt van uw aanhangwagen en paardentrailer

In onze moderne werkplaats verzorgen wij ook de BOVAG onderhoudsbeurt voor aanhangwagens en paardentrailers. Door uw aanhangwagen een BOVAG-onderhoudsbeurt te geven kunt u veilig op weg. Naast een volledige keuring word uw aanhangwagen tijdens de BOVAG-onderhoudsbeurt ook volledig nagekeken en onderhouden. Deze BOVAG-onderhoudsbeurt wordt veelal door de politie, VCA en ISO geaccepteerd.

De specificatie van de aanhangwagen wordt weergegeven in een duidelijk keuringsrapport. Hierin wordt duidelijk de verschillende aandachtspunten omschreven en aanbevolen reparaties vermeld. Een BOVAG-onderhoudsbeurt is een combinatie van keuring en onderhoud van alle bereikbare onderdelen van uw aanhangwagen. De verschillende onderdelen worden gecontroleerd, waar nodig gedemonteerd en gesmeerd. Bij deze onderhoudsbeurt wordt de oplooprem, assen en chassis, opbouw en verlichting nagelopen en gecontroleerd. Nadat de BOVAG-onderhoudsbeurt is uitgevoerd wordt de BOVAG-keuringssticker uitgegeven, als bewijs van een goed onderhouden aanhangwagen.

Indien het keuringsrapport geen direct noodzakelijke reparaties aangeeft, wordt de aanhangwagen voorzien van de BOVAG-keuringssticker.

Maatwerk

Ook kunt u bij HBL Trading terecht voor maatwerk en individuele (constructie)aanpassingen en reparaties. Hierbij kunt u denken aan het aanpassen van bijvoorbeeld een huif opbouw, monteren van een reservewiel of lier op een aangepaste steun, extra verlichting, etc. Wanneer u een bepaalde wens of idee heeft zullen wij dit in goed overleg bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Magazijn

Beschikt u zelf over de mogelijkheid om reparaties uit te voeren of bent u een klusser en knapt u uw eigen aanhangwagen op, ook dan kunt u bij ons terecht. HBL Trading beschikt over een ruim assortiment onderdelen. Vanuit ons magazijn leveren wij onderdelen zowel aan bedrijven als aan particulieren. Van verschillende merken hebben wij de meeste onderdelen voorradig.

Afspraak maken voor reparatie/onderhoud

Heeft uw aanhanger of trailer onderhoud of reparatie nodig. Maak gebruik van het onderstaande formulier om een afspraak in te plannen, of bel naar 0342 40 86 04.

TOP